Uitdagingen voor Transport & Logistiek van het COVID-19-vaccin

2 min read

2020 is wereldwijd een uniek jaar geweest. De COVID-19-pandemie heeft de internationale handel beïnvloed en heeft daarom volledige economieën gedestabiliseerd. Totaallogistiek

Om deze crisis te stoppen, is de uitvinding en snelle distributie van een vaccin op handen. Dit zal voor elk land een enorme uitdaging zijn op het gebied van transport, opslag en het behoud van de koudeketen langs de toeleveringsketen, aangezien er de komende jaren naar schatting 10 miljard doses zullen worden verplaatst. Totaallogistiek

Vanaf vandaag bevinden meer dan 250 mogelijke vaccins voor COVID-19 zich in verschillende stadia van ontwikkeling. De kans is groot dat er eind 2020 eentje klaar is voor distributie.

Vanwege de urgentie en het enorme aantal doses dat per regio nodig is, is het voor de farmaceutische industrie belangrijk om – samen met overheden – stabiele toeleveringsketens te plannen en veilig te stellen voor de vaccins en de medische benodigdheden waar deze crisis om vraagt.

Wat zijn de uitdagingen en vereisten om een ​​stabiele transport & logistiek over de hele wereld te garanderen?

Als landen succesvolle immunisatieprogramma’s willen starten, moeten ze functionerende end-to-end logistieke systemen en toeleveringsketens hebben. Dit is de enige manier waarop ze de opslag, behandeling, tracking en voorraadbeheer van efficiënte vaccins kunnen garanderen; en dit impliceert een strikte controle van de koudeketen en adequate logistieke managementsystemen.

Het einddoel is om de ononderbroken beschikbaarheid van hoogwaardige vaccins van fabrikanten tot dienstverleners te waarborgen, zodat er geen kans op vaccinatie verloren gaat. Dit vraagt ​​om een ​​systeem dat voldoet aan de zes rechten van supply chain management: het juiste product, de juiste hoeveelheid, de juiste voorwaarden, de juiste plaats, het juiste moment en de juiste kosten.

Hoewel er over de hele wereld al routinematige immunisatieprogramma’s bestaan, heeft de urgentie om dit nieuwe vaccin te distribueren iedereen onder druk gezet om de prestaties van de toeleveringsketens te verbeteren en zich aan te passen aan de nieuwe distributiestrategieën die door de haast worden gedwongen, waarbij technologie wordt geïntegreerd om de koudeketenteams om hun effectiviteit te garanderen.

Welke oplossingen zijn nodig binnen de transport & logistiek?

Het lijdt geen twijfel dat er aanpassingen zullen zijn van het ene uiteinde van de toeleveringsketen naar het andere. Om te beginnen met fabrikanten, moet de opslaginfrastructuur geschikt zijn om de verzendingen van doses onder de juiste omstandigheden te huisvesten; zodra de distributie begint, kunnen processen die van land tot land sterk verschillen, zoals kwaliteitscontrole en douaneverzending, de bewaring van koelbenodigdheden in de weg staan.

Om zoveel mogelijk te voorkomen dat er veel laad- en losplaatsen zijn, zal het nodig zijn om per vliegtuig te verschepen, met zo groot mogelijke afstanden. Dit vormt een uitdaging in termen van aantal zendingen en zendingsvolume.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *