Hoe belangrijk is accu recycling

2 min read

Accu recycling is erg belangrijk. Accu’s die in bijvoorbeeld de telefoon zitten bevatten erg veel gevaarlijke stoffen, deze kunnen zelfs brand veroorzaken. De lithium accu’s zijn tegenwoordig veel vaker terug te vinden in de mix van computerafval. Bij recyclen gebruik je in principe de materialen opnieuw. Het product wordt verwerkt, zodat er iets nieuws van gemaakt kan worden.

De redenen dat je accu’s moet recyclen zijn erg belangrijk. Accu’s mogen namelijk niet bij het gewone afval terechtkomen, omdat ze schadelijke stoffen bevatten. Bij accu recycling worden ook veel materialen hergebruikt. Ook is het een perfecte combinatie met het recyclen van ander computerafval. Je hebt zo geen risico’s op brandgevaar.

accu recycling

De accu’s zelf inleveren

Als er bij het computerafval ook oude accu’s zitten dan nemen ze die boven de 200 kilo ook gratis mee. Als het om grote aantallen gaat, dan rekenen ze hier wel een klein bedrag voor. De professionals zijn getraind in de behandeling en het vervoer van lithium accu’s. De mobiele harddisk shredder heeft ook een brandblusser aan boord voor deze accu’s.

IT-recycling haalt al jaren USP-systemen op voor de recycling. Dan halen ze de batterijen eruit en deze gaan naar de batterij recycling. Dit is dus eigenlijk hetzelfde proces als bij een accu in een auto garage. Maar dit zijn vaak wel gevallen loodaccu’s, die prima te recyclen zijn. De laatste jaren hebben ze meer lithium batterijen. Deze zitten in telefoons en andere apparaten. Voordat ze tablets of mobiele telefoons in de shredder gooien halen ze eerst de lithium accu eruit, accu’s recyclen ze altijd apart.