Het tractorrijbewijs halen

2 min read
Trekker

Als boerendochter was het behalen van het tractorrijbewijs voor mij een logische keuze. Hoewel je op je eigen erf ook zonder rijbewijs mag rijden met een tractor, heb je dit t-rijbewijs wel nodig wanneer je met de tractor de openbare weg op gaat. Om bij ons land te komen, moeten we ook een stuk over de openbare weg dus daarvoor heb ik mijn tractorrijbewijs nodig.

Tractorrijbewijs

Een tractorrijbewijs is verplicht op de openbare weg

De afgelopen jaren ben ik vaak meegereden op de tractor dus ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten. Ik heb al vaker ervaren dat je met een tractor gewoon een groot, lomp en vooral traag voertuig bent. Dat betekent dat andere verkeersdeelnemers niet altijd even blij met je zijn. Daarom is het goed om te weten hoe je je moet gedragen in het verkeer en hoe je andere zo min mogelijk tot last bent. Dit kan onveilige situaties voorkomen.

Openbare weg

Haal je trekkerrijbewijs bij Verkeersschool Wesseldijk

Ik heb mijn tractorrijbewijs gehaald bij Verkeersschool Wesseldijk. Het is natuurlijk een wat minder gangbaar rijbewijs, anders dan bijvoorbeeld een scooter-, auto- of motorrijbewijs. Wesseldijk is een grote regionale rijopleider met een breed scala aan diverse rijopleidingen en logistieke opleidingen. Ook je vaarbewijs kun je via Wesseldijk halen. Ze hebben een hoog slagingspercentage en goed geschoolde instructeurs. Bovendien hanteren ze scherpe prijzen. Omdat ik al zoveel ervaring had met het rijden met een tractor en ook al regelmatig mee ben geweest met een tractor op de openbare weg, vond ik de rijlessen niet zo moeilijk. Het ging allemaal erg voorspoedig dus ik kon snel afrijden. Ook het rijexamen ging goed en toen was ik geslaagd en kan ik mijn trekkerrijbewijs ophalen. De rijschool is me goed bevallen. Als ik mijn autorijbewijs ga halen dan zal Verkeersschool Wesseldijk ook hiervoor mijn eerste keuze zijn.

More Stories