Een incassobureau inschakelen zonder hoge kosten

2 min read
Debiteuren

Een incassobureau inschakelen, je hoort er zoveel over maar hoe werkt het nu eigenlijk? En is het ook geschikt voor een kleine ondernemer of zelfstandige? Er bestaan veel vragen over incassobureaus. Vooral de werkwijze en de financiering zijn niet altijd duidelijk. Met name het laatste is belangrijk voor kleinere bedrijven. Natuurlijk wil elke ondernemer dat zijn facturen betaald worden. Maar als dat niet gebeurt, wat dan? Veel bedrijven zijn huiverig met een incassobureau inschakelen omdat ze bang zijn voor hoge kosten zonder dat dit leidt tot betaling van de factuur. 

Incassobureau inschakelen

Een incassobureau inschakelen op basis van no cure no pay

Toch zijn er ook incassobureaus die heel transparant werken. Bijvoorbeeld Billincasso. Dit incassobureau werkt op basis van no cure no pay. Dit betekent dat je er eigenlijk geen kosten aan hebt. Hoe dat kan? Heel eenvoudig, als je een factuur wilt indienen kun je dat heel eenvoudig online doen. Je maakt kosteloos een account aan en dient daarna online je factuur in. Vervolgens gaat Billincasso voor jou aan de slag. Ze benaderen de debiteuren. Lukt het niet om de factuur in eens te voldoen dan kijken ze of er een betalingsregeling kan worden afgesloten. Dit traject wordt het minnelijke incassotraject genoemd. De incassokosten van het incassobureau worden betaald door de debiteur. Als ondernemer heb je dan dus geen kosten maar wel je factuur betaald.

Incassotraject

Na het minnelijk incassotraject

Het kan zijn dat na het minnelijk incassotraject de factuur alsnog onbetaald blijft. In dat geval kun je er voor kiezen om het dossier kosteloos te laten sluiten. Je factuur blijft onbetaald maar je hebt ook geen kosten. Je kunt er ook voor kiezen om het voor te leggen aan de kantonrechter. In dat geval worden er wel kosten gemaakt. Het incassobureau zal je hierin adviseren en je ook meer vertellen over de kosten.

Een incassobureau inschakelen is op deze manier laagdrempelig en zonder hoge kosten.