Alles over een opleiding kindercoach

2 min read

Tegenwoordig wordt het volgen van een opleiding tot kindercoach steeds populairder, we zien steeds meer mensen die zich voor een dergelijke opleiding inschrijven, wat alleen maar positief is uiteraard. Dit komt ook doordat het aanbod aan kindercoach opleidingen zich aan het uitbreiden is. Steeds meer bedrijven in Nederland bieden deze opleiding aan, waardoor er dus ook veel meer keuze is uit instellingen waar je de opleiding kindercoach kunt volgen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten, onder meer over de kosten maar ook bijvoorbeeld over wat je allemaal leert tijdens de opleiding.

Wat betaal ik voor een opleiding?

Indien je interesse hebt in het volgen van een dergelijke opleiding wil je natuurlijk wel weten wat de kosten zijn en of dit het waard is. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een opleiding kindercoach kost in totaal 5500 euro. Dit klinkt heel veel en daar zit nog geen eens literatuur bij, die moet je nog apart aanschaffen en bedraagt circa 300 euro. Je kunt gelukkig wel kiezen voor een gespreide betaling waardoor je niet verplicht bent om alles in een keer af te lossen, dit scheelt natuurlijk wel enorm.

Wat zit er bij inbegrepen?

Wat zit er naast de literatuur allemaal wel inbegrepen bij deze prijs? Er zitten in totaal 16 lesdagen bij inbegrepen, 6 maal een interventie bijeenkomst, een aantal coach gesprekken, een intake gesprek, een examen en uiteraard een erkend HBO diploma die je kunt gebruiken voor je CV en als je ergens gaat solliciteren. Ten slotte zitten er ook kosten bij voor de accommodatie en verblijfkosten, denk hierbij bijvoorbeeld ook aan lunch etc.